Ποσότητα Χρώματος

Πώς θα υπολογίσετε την ποσότητα των υλικών που χρειάζεστε για το βάψιμο του χώρου σας

ποσο χρωμα θα χρειαστει για το βαψιμο

Πόσο χρώμα θα χρειαστούμε

Μια από τις πιο συχνές αλλά και λογικές απορίες, είναι αυτή που αφορά την ποσότητα του χρώματος που θα χρειαστεί να αγοράσουμε. Από τη στιγμή που θα αποφασίσουμε το τελικό χρώμα που θα έχει η κάθε επιφάνεια που θα βαφτεί, η επόμενη κίνηση είναι η αγορά των κατάλληλων υλικών. Συνεπώς είναι σκόπιμο να υπολογίσουμε εγκαίρως και σωστά την ποσότητα των πρώτων υλών που θα χρειαστούμε.

Πρωτίστως, για να μπορέσουμε να κάνουμε μια σωστή εκτίμηση των λίτρων κάθε υλικού, πρέπει να υπολογίσουμε το εμβαδόν κάθε επιφάνειας που θα βάψουμε με το εκάστοτε χρώμα. Κατόπιν, πολλαπλασιάζουμε το νούμερο αυτό με τα "χέρια" που θα απαιτηθεί να περάσουμε τη συγκεκριμένη επιφάνεια και ως αποτέλεσμα έχουμε τα συνολικά τετραγωνικά μέτρα που θα χρειαστεί να καλύψουμε. Στη συνέχεια διαβάζουμε στη συσκευασία του χρώματος τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων που μπορεί να καλύψει 1 λίτρο του υλικού, υπολογίζουμε το ποσοστό της αραίωσης που επιδέχεται και διαιρούμε τα τετραγωνικά μέτρα που υπολογίσαμε με τον αριθμό καλυπτικότητας κάθε λίτρου χρώματος. Η διαίρεση θα μας δώσει τον ακριβή αριθμό των λίτρων μπογιάς που θα χρειαστούμε. Υπολογίστε πάντως πως επειδή κατά τη διαδικασία του βαψίματος υπάρχουν συχνά - πυκνά απώλειες, είναι χρήσιμο να προμηθευτούμε ένα 10% με 15% περισσότερο υλικό.

Αν και εφόσον επιλέξουμε να εφαρμόσουμε μια εξειδικευμένη ή σύνθετη τεχνοτροπία σε κάποια επιφάνεια, είναι προτιμότερο να συνεννοηθούμε για τον υπολογισμό των υλικών και με τον μάστορα που θα αναλάβει να την υλοποιήσει.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ

Δεν είναι κάθε μπογιά ίδια

Επειδή κάθε υλικό έχει τις δικές του ιδιότητες και προδιαγραφές, η πιο σωστή μέθοδος είναι να διαβάζουμε και να ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή, ώστε να υπολογίσουμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε για την κάλυψη των επιφανειών μας.

ΚΟΥΤΙ ΜΕ ΧΡΩΜΑ

Φροντίστε να μη σας λείψουν υλικά

Επειδή ακόμα και με ένα έμπειρο συνεργείο, είναι πιθανό να υπάρξει σπατάλη υλικού, καλό είναι να έχετε προϋπολογίσει μια λίγο μεγαλύτερη ποσότητα από την απολύτως απαραίτητη, ώστε να μην λείψουν τελικά πρώτες ύλες κατά την ώρα των εργασιών.