Ένα από τα σημεία του σπιτιού που εφαρμόζονται πολύ συχνά τεχνοτροπίες βαψίματος, είναι ο χώρος γύρω από το τζάκι. Επειδή το τζάκι αποτελεί συνήθως σημείο αναφοράς μέσα σε ένα δωμάτιο, οι επιφάνειες που το περιβάλλουν καθορίζουν αντίστοιχα και την ατμόσφαιρα που αποπνέει ο χώρος αυτός. Αν λοιπόν διαθέτετε τζάκι στο χώρο σας και θέλετε να αλλάξετε την εικόνα και την αισθητική του δωματίου στο οποίο βρίσκεται, η εφαρμογή μιας τεχνοτροπίας βαψίματος, μπορεί να σας δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα και να αναδείξει την εστία σας.

Για παράδειγμα σε έναν χώρο που έχει industrial ύφος, θα μπορούσατε κάλλιστα να δοκιμάσετε τεχνοτροπίες που θα αποδώσουν στην επιφάνεια που περιβάλει το τζάκι υφή σκουριάς ή υφή τσιμέντου.

Σε πιο κλασσικούς χώρους, έχετε τη δυνατότητα να δώσετε την όψη πέτρας, μαρμάρου, ή γρανίτη στο πλαίσιο της εστίας σας, επιλέγοντας μάλιστα την απόχρωση και τον τόνο που ταιριάζει και δένει με την αισθητική του υπόλοιπου χώρου.

Φυσικά πρέπει να συνυπολογίσετε στην τεχνική βαψίματος που θα εφαρμόσετε, το είδος του τζακιού που διαθέτετε. Οι κατηγορίες των τζακιών είναι αρκετές, κάθε τζάκι έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και σύμφωνα με αυτά θα πρέπει να το χειριστείτε. Είναι δηλαδή λογικό να αντιμετωπιστούν διαφορετικά κλασσικά τζάκια με πυρότουβλο από μεταλλικά τζάκια ή τζάκια καλοριφέρ.

ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ ΒΑΨΙΜΑΤΟΣ ΤΖΑΚΙΟΥ