Η τεχνοτροπία color washing, αποκαλείται ξέπλυμα χρώματος καθώς περιλαμβάνει την επίστρωση δύο διαφορετικών χρωμάτων ή αποχρώσεων, με στόχο να δημιουργηθεί στους τοίχους μια εντύπωση υφής. Αισθητικά η τεχνική του color washing λειτουργεί με μεγαλύτερη ασφάλεια, όταν συνδυάζονται μια πιο ανοιχτή και μια πιο σκούρα εκδοχή του ίδιου χρώματος, όπως το ανοιχτό γκρι και το σκούρο γκρι, ή συμπληρωματικά χρώματα. Μια επιτυχημένη εφαρμογή μπορεί να δώσει μια οικεία και ζεστή αίσθηση στον χώρο σας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να ενισχύσετε την αίσθηση του vintage σε έναν χώρο που θα έχει τέτοια χαρακτηριστικά. Εάν επιλέξετε όμως χρώματα που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους ή αποχρώσεις με υπερβολικά έντονη αντίθεση, υπάρχει η πιθανότητα το αποτέλεσμα στην τελική επιφάνεια να μοιάζει ακούσια ξεπλυμένο και να μη δείχνει καλαίσθητο.

Ένα από τα πλεονεκτήματα που έχει η εφαρμογή της τεχνοτροπίας του color washing, είναι πως αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να κρύψετε λάθη, ατέλειες ή αδυναμίες στην επιφάνεια του τοίχου σας.

Για να επιτύχετε ένα καλό αποτέλεσμα στον τοίχο σας, ξεκινήστε περνώντας μια ομοιόμορφη, semi-gloss (ημιγυαλιστερή) ή σατινέ βάση χρώματος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι ή έστω ένα ρετάλι υφάσματος, περάστε και τα δύο χρώματα τυχαία, αφήνοντας να φανούν γυμνά σημεία και σημάδια με μεγαλύτερη πύκνωση του ενός χρώματος σε σχέση με το άλλο. Είναι σημαντικό να μην αφήσετε την τελευταία στρώση χρώματος να είναι παχύρευστη ή πολύ συμπαγής. Φροντίστε λοιπόν να την αραιώσετε επαρκώς, ώστε η τελική επιφάνεια να έχει τον πλούτο και την ομορφιά που θα της δίνουν οι διαφορετικές αποχρώσεις που σχηματίζονται από το λεπτό, ημιδιαφανές σώμα της τελικής στρώσης.

ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ ΒΑΨΙΜΑΤΟΣ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ