Βάλτε χρώμα στη ζωή σας ...

To house-painting.gr έχει σκοπό να σας προσφέρει μια σειρά από γρήγορες και εύκολες συμβουλές έτσι ώστε να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα κατά τον ελαιοχρωματισμό της οικίας σας ή του επαγγελματικού σας χώρου. Οι τοίχοι του σπιτιού ή του γραφείου σας είναι οι επιφάνειες που σας περιβάλλουν και τις έχετε μπροστά σας τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Ένα καλό, οπτικό αποτέλεσμα θα βελτιώσει το χώρο σας και θα δώσει ποιότητα στην καθημερινότητά σας.

Home Εργασίες υποδομής
Εργασίες υποδομής


plasteringΓια να έχουμε ένα σωστό και άρτιο αποτέλεσμα κατά τον ελαιοχρωματισμό ενός χώρου, θα πρέπει να έχει προηγηθεί η κατάλληλη προεργασία από τους μάστορες / μπογιατζήδες. Όσο υψηλής ποιότητας και να είναι το υλικό επικάλυψης (μπογιά) που θα χρησιμοποιήσουμε, δε θα καταφέρει να καλύψει ενδεχόμενες ελλείψεις ή κακοτεχνίες στις εργασίες υποδομής. Πριν λοιπόν από ένα καλό και επιμελημένο βάψιμο πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σταθερό και υψηλής πρόσφυσης υπόστρωμα έτσι ώστε το χρώμα να δέσει σωστά με τις επιφάνειες και να χαιρόμαστε την τελική του εικόνα για καιρό.

Ανάλογα με την ηλικία του χώρου (καινούριος ή παλαιός), το υλικό πάνω στο οποίο θα εφαρμόσουμε το χρώμα και τη μορφή που θέλουμε να δώσουμε στο χώρο, θα χρειαστούν διαφορετικές εργασίες υποδομής και φυσικά τα ανάλογα εργαλεία και υλικά. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και πρέπει να έχει την κατάλληλη αντιμετώπιση. Είτε πάντως βάψουμε σε ανεπίχριστο σκυρόδεμα, είτε σε σοβά είτε σε σπατουλαριστό και βαμμένο τοίχο, δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την ανάγκη για σωστή και μεθοδική προετοιμασία της επιφάνειας που θα δεχθεί το χρώμα μας. Η δημιουργία σωστής υποδομής δεν είναι ούτε περιττή ούτε άσκοπη. Ο χρόνος που ξοδεύουμε στο σκέλος της προεργασίας δεν πάει ποτέ χαμένος.  Διευκολύνει και επισπεύδει τις υπόλοιπες εργασίες, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να κρατήσει το χρώμα μας για καιρό και πολλαπλασιάζει συνολικά την ποιότητα και την αξία της δουλειάς μας.

Αν πιστεύετε πως μικρά λαθάκια και παραλείψεις στο σπατουλάρισμα, το στοκάρισμα, το αστάρωμα και τις υπόλοιπες εργασίες υποδομής θα κρυφτούν πίσω από την τελική επίστρωση του χρώματος, η ίδια η πρακτική θα σας διαψεύσει δυσάρεστα αργά ή γρήγορα. Θυμηθείτε πόσες φορές έχετε δει δείγματα από πρόχειρες και τσαπατσούλικες δουλειές στους χώρους που ζείτε και κινείστε.

 

•   Χρώματα που φουσκώνουν, ξεφλουδίζουν και μαδάνε στους τοίχους και τα ταβάνια.

•   Μπογιές που θρύβονται επιφανειακά και αποσαθρώνονται.

•   Χρώματα που δεν έχουν καμία συνοχή και αλλάζουν απόχρωση από τετραγωνικό σε τετραγωνικό.

•   Τοίχους που λεκιάζουν και εμφανίζουν άλατα ή σημάδια από μούχλα μετά από λίγο καιρό.

•   Στοκαρίσματα που φουσκώνουν, ρηγματώνονται και σκάνε με την πάροδο του χρόνου.

•   Σπατουλαριστές επιφάνειες που μόλις ανάψει το φωτιστικό φαίνονται στραβές και ανάγλυφες.