Βάλτε χρώμα στη ζωή σας ...

To house-painting.gr έχει σκοπό να σας προσφέρει μια σειρά από γρήγορες και εύκολες συμβουλές έτσι ώστε να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα κατά τον ελαιοχρωματισμό της οικίας σας ή του επαγγελματικού σας χώρου. Οι τοίχοι του σπιτιού ή του γραφείου σας είναι οι επιφάνειες που σας περιβάλλουν και τις έχετε μπροστά σας τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Ένα καλό, οπτικό αποτέλεσμα θα βελτιώσει το χώρο σας και θα δώσει ποιότητα στην καθημερινότητά σας.

Home Φωτισμός και αποχρώσεις
Φωτισμός και αποχρώσεις


χρωμα και φωτισμος

Ο φωτισμός ενός χώρου (δωματίου, γραφείου, σπιτιού) επηρεάζει άμεσα την εικόνα και την εντύπωση που δίνει ο χώρος αυτός στους χρήστες και στους επισκέπτες του. Συνεπώς ο φυσικός φωτισμός είναι μια σημαντική παράμετρος για να αποφασίσετε τους χρωματικούς τόνους που ταιριάζουν και δένουν με το χώρο σας. Ενώ η μελέτη φωτισμού θα έπρεπε να είναι ένα από τα βασικά συστατικά του σχεδιασμού και να εντάσσεται οργανικά στην ευρύτερη αρχιτεκτονική μελέτη, οι φορές στις οποίες κατί τέτοιο γίνεται στην πράξη είναι δυστυχώς ελάχιστες. Αν λοιπόν ο χώρος πάσχει στο κομμάτι του φωτισμού, είναι απαραίτητο να το συνυπολογίσετε κατά την επιλογή των χρωμάτων που θα εφαρμόσετε στις επιφάνειες του γραφείου ή του σπιτιού σας. Φανταστείτε για παράδειγμα έναν μικρό και σκοτεινό χώρο βαμμένο σε σκουρόχρωμες αποχρώσεις. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό ένας τέτοιος χώρος για τους περισσότερους ανθρώπους δε θα είναι καθόλου ευχάριστος, είτε δουλεύουν είτε κατοικούν σε αυτόν.

Πρέπει συνεπώς να συνυπολογίσετε το φωτισμό του χώρου σας στις παραμέτρους επιλογής χρωμάτων. Σε δωμάτια που έχουν το πλεονέκτημα ενός πλούσιου φυσικού φωτισμού, η γκάμα των επιλογών σας μπορεί να είναι διευρυμένη. Σε άνετους χώρους με επαρκή φωτισμό μπορείτε επίσης να περάσετε μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων, αρκεί να μην οδηγηθείτε σε υπερβολές. Σε χώρους όμως σκοτεινούς και περιορισμένων διαστάσεων, η επιλογή σκούρων αποχρώσεων μπορεί να τους κάνει να φαίνονται ακόμα πιο μικροί και δυσάρεστοι.