Βάλτε χρώμα στη ζωή σας ...

To house-painting.gr έχει σκοπό να σας προσφέρει μια σειρά από γρήγορες και εύκολες συμβουλές έτσι ώστε να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα κατά τον ελαιοχρωματισμό της οικίας σας ή του επαγγελματικού σας χώρου. Οι τοίχοι του σπιτιού ή του γραφείου σας είναι οι επιφάνειες που σας περιβάλλουν και τις έχετε μπροστά σας τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Ένα καλό, οπτικό αποτέλεσμα θα βελτιώσει το χώρο σας και θα δώσει ποιότητα στην καθημερινότητά σας.

Home Το χρώμα στο χώρο
Το χρώμα στο χώρο


Το χρώμα είναι ο καθοριστικότερος παράγοντας στη διακόσμηση ενός εσωτερικού χώρου και έχει τη δύναμη να διαμορφώσει εντυπώσεις και αισθήματα από την πρώτη κιόλας ματιά. Οι τόνοι των χρωμάτων στις επιφάνειες των τοίχων και της οροφής σε συνδυασμό πάντα με το δάπεδο μπορούν να κάνουν πιο εύπλαστες και ελαστικές τις γραμμές ενός χώρου δημιουργώντας την ψευδαίσθηση πως είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος, ευρύχωρος ή πιο στενός, ψηλότερος ή πιο χαμηλοτάβανος απ' ότι πραγματικά είναι.

 

 Δείτε μερικά απλά παραδείγματα με εφέ συνδυασμού χρωμάτων και τόνων στο δάπεδο, την οροφή και τους τοίχους.

rooms colors Ένα σκουρόχρωμο δάπεδο συνδυασμένο με ανοιχτόχρωμους τοίχους και οροφή κάνει το δωμάτιο να μοιάζει πιο ευρύχωρο. room tones Ένα σκουρόχρωμο δάπεδο με σκούρα οροφή και τοίχους σε ανοιχτά χρώματα κάνει το δωμάτιο να μοιάζει πιο ευρύχωρο και χαμηλό.
room color Οι σκουρόχρωμοι τοίχοι σε έναν χώρο με ανοιχτόχρωμο δάπεδο και οροφή δίνουν έμφαση στις οριζόντιες γραμμές. room tone Αν συνδυάσουμε ανοιχτόχρωμο δάπεδο, οροφή και οπίσθιο τοίχο, ο χώρος φαντάζει πιο στενός, πιο βαθύς και ψηλότερος.
room colors Ένας σκουρόχρωμος οπίσθιος τοίχος συνδυασμένος με ανοιχτόχρωμους πλαϊνούς και ανοιχτόχρωμο δάπεδο μειώνει το βάθος του χώρου. rooms tones Μια ανοιχτόχρωμη οροφή μαζί με σκουρόχρωμο δάπεδο και σκουρόχρωμους τοίχους παρέχει φωτισμό μόνο από επάνω.
χρώματα δωματίων Ένα ανοιχτόχρωμο δάπεδο μαζί με σκούρους πλαϊνούς τοίχους, σκουρόχρωμη οροφή και έναν ανοιχτόχρωμο οπίσθιο τοίχο, δημιουργεί την αίσθηση τούνελ. χρώμα δωματίου Αν όλοι οι χώροι έχουν το ίδιο σκούρο χρώμα, χάνουν τη φόρμα τους καθώς αμβλύνονται οι γωνίες.
χρώματα δωματίου Ένα δωμάτιο με ανοιχτόχρωμα δάπεδα και ανοιχτόχρωμους τοίχους δημιουργεί την αίσθηση του ευρύχωρου. Πολλά ανοιχτά χρώματα πάντως μπορούν να κάνουν το χώρο να φαίνεται ψυχρός και απρόσωπος.