Βάλτε χρώμα στη ζωή σας ...

To house-painting.gr έχει σκοπό να σας προσφέρει μια σειρά από γρήγορες και εύκολες συμβουλές έτσι ώστε να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα κατά τον ελαιοχρωματισμό της οικίας σας ή του επαγγελματικού σας χώρου. Οι τοίχοι του σπιτιού ή του γραφείου σας είναι οι επιφάνειες που σας περιβάλλουν και τις έχετε μπροστά σας τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Ένα καλό, οπτικό αποτέλεσμα θα βελτιώσει το χώρο σας και θα δώσει ποιότητα στην καθημερινότητά σας.

Home Χρωματολόγιο
Χρωματολογιο


color palette

Η γκάμα των χρωμάτων που εφαρμόζεται σε έναν χώρο επιδρά σημαντικά στη διάθεση που εκείνος δημιουργεί στους χρήστες του. Το φως, τα χρώματα και το σχήμα του χώρου αλληλοεπηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό. Οι χρωματικοί τόνοι του δαπέδου, της οροφής και των τοίχων έχουν σημαντική επίδραση στο πως βιώνετε το χώρο. Μπορείτε να κάνετε ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο ή μικρότερο, πιο ευρύχωρο ή πιο στενό, χαμηλοτάβανο ή ψηλότερο, ψυχρό και αυστηρό ή ζεστό και οικείο. Είναι λοιπόν σκόπιμο να επιλέξετε με προσοχή τους σωστούς συνδυασμούς χρωμάτων. 

Οι σύγχρονες εταιρείες παραγωγής και διάθεσης χρωμάτων προσφέρουν μια ευρύτατη γκάμα από χρώματα και αποχρώσεις που μπορούν να καλύψουν κάθε σας ανάγκη. Η επιλογή χρώματος με κωδικό από το χρωματολόγιο του εκάστοτε προμηθευή θα σας εξασφαλίσει ευκολότερες επιδιορθώσεις αν αυτές χρειαστούν, καθώς θα είναι πολύ πιο εύκολο σε μια νέα σας αγορά χρώματος να επιτύχετε την απόχρωση που είχατε επιλέξει και χρησιμοποιήσει.

 

Πέρα από τις χωριστές χρωματικές παλέτες που μπορεί να χρησιμοποιούν οι διάφορες βιομηχανίες παραγωγής χρωμάτων και βερνικιών, υπάρχει ένα κοινό σύστημα αναφοράς που μπορεί να δώσει κατευθυντήριες γραμμές όταν θέλουμε να επιλέξουμε μία απόχρωση. Αυτό το διεθνές χρωματικό σύστημα ονομάζεται RAL και δημιουργήθηκε με στόχο την κοινή κωδικοποίηση βασικών χρωμάτων και αποχρώσεων.

 

Δείτε έναν πίνακα με τις αποχρώσεις RAL